Настани осветлување од страна на светлината уметник

Што е осветлување на настанот?

Познатиот уметник на светлината Оливер Биенковски развиен со агенцијата дивиот свет необично осветлување на настани за специјални настани, Саморазвиените проектори за осветлување до 6000 Watt, интерактивни проекции на светлината, проекции на подот и проекции на топчиња дополнуваат фасадно осветлување и го претвораат вашиот настан во незаборавно искуство. Оваа форма на осветлување на светлината за уметнички дела е веќе спроведена за познати објекти и организации. Различни концепти на светлината можат да се применат на разни национални и меѓународни лесни фестивали. Посебни објекти беа за нас Германски Бундестаг, Меморијална црква Кајзер Вилхелм или неколку пати Бранденбуршката порта и историски замоци. Често учесниците на светлината што учествуваат од цела Европа спроведуваат заеднички инсталации, кои пак достигне виралност & Вашиот настан надвор од денот на настанот во сите медиуми да се знае. со осветлување настан стави една од најдобрите светла уметност агенции во Европа. Нашето искуство не става во позиција со најмодерни осветлување технологија имплементираат футуристички светлосни инсталации. Сепак, ние сме исто така дома во областа на мапирање на 3D, т.н. интерактивни проекции на светлината и веќе ги осветлувавме настаните до посетителите на 100.000. Проекции на голем екран на Планини и облакодери се што е можно повеќе како поставување на мали производи на еднокабина Поради нашата сила во областа на дизајнот на осветлување, можеме да ви кажеме референци во сите поголеми германски градови. За корекција на трапезоиди и други технички можности, ние исто така можеме да пронајдеме алтернативни локации за да ја ставиме вашата светлина уметност соодветно во сцената. графички рефлектори позицијата на вашата порака каде што навистина се гледа, со проекции на мобилни или урбани светла, ја среќаваме вашата целна публика, каде што сте. Т.н. гобос се комбинираат со аналогно светло со DIAS за да го најдат најдобриот резултат во зависност од површината на проекцијата. Гобо може да биде гравиран или ласериран. Цвејман и светлината уметник Оливер Биенковски може да го стори тоа со гобо проекторпроекција часовникдо гигантски ласерски инсталации или ласерски пирамиди над вашиот град. Ние го преземе како Резервирање агенција сите детали за вашата инсталација на светлина на вашиот настан.

Настан за осветлување Schauspielhaus Düsseldorf

прес

Светлината на уметноста на Оливер Биенковски ги мачи масите, Ане има време

sagte WDR

Така технологијата за осветлување на диваните секогаш наоѓа место на вашиот настан, со мали или големи проектори, наоѓаме простор насекаде за да ги инспирира вашите гости. Техничарите за осветлување професионално го менуваат изгледот на локацијата. Нашата светлина уметност исто така свети во Берлин. Бранденбуршката порта веќе е претворена во виножито и шума за фестивалот на светлината. Во зависност од сезоната, ние го комбинираме осветлувањето на осветлување со божиќни светла, LED осветлување или осветлување на фасади. Дури и ако имате проблеми со скеле, во областа на градежништво осветлување е исто така можно повеќе од чиста сијалица на генератор. Светлечките уметници повторно и одново покажуваат дека создава чудо на светло уметност со најнепријатни згради. Само Божиќ надворешно осветлување или Божиќ осветлување во внатрешноста е специјалитет на светлината уметници.

Настани осветлување и големи екран проекции

Нашите проекции на голем екран на вашиот настан се специјален специјалитет на сите лесни уметници во портфолиото на агенцијата дивиот свет. Заедно со Helimballons & Wasserwände, ние создаваме голема проекција на филмската премиера која се изми самата. Интерактивните проекции пред големите згради се уште една можност за совршено осветлување на настаните. Замислете ја вашата публика интерактивно да определи како се движи проекцијата на фасадата. Во зависност од мотото на настанот, вашиот настан ќе започне со интерактивни проекти за осветлување. Нека вашите гости стануваат фудбалски ѕвезди со интерактивна проекција на подот, особено децата можат да бидат толку игриви зафатени. Нашите проекции играме во лига што ја достигнуваат неколку компании во Германија и Европа. Нашите шоу-архитекти ви подготвуваат совршено решение, кое конечно го развиваме и објавуваме заедно со вас. Дури и фасадно осветлување може да биде волшебно ако е добро планирано.

Светлината од компјутерот

Ние создаваме свој свет на светлина со осветлување на настанот. Учиме. Играме. Ние развиваме идеи. Ние добиваме идеи надвор од темнината. Ние го користиме контрастот. Ние го правиме тоа спектакуларно, или да направиме нешто да исчезне. Го фокусиравме погледот. Ние правиме врски. Ја менуваме вашата перспектива. Ние работиме во сенка. Ние бараме зошто со светлина. Ние даваме одговори. Се залагаме. Ние го обвинуваме. Играме со искра на светлина во нашата најдлабока. Го носиме надвор. Ние сме лесни уметници

Слабите се исто така силно поврзани

Фридрих Шилер

Излези и докажи се.

Светлина уметност наместо вештачка светлина

За време на Documenta, светлината уметнички дела на светлиот уметник Оливер Биенковски станаа познати низ целиот свет. Со обоени плеќи од плексиглас или фарови, тој маѓепсува градски мебел и мостови до уникатните инсталации на виножитото. Меѓународниот проект "Љубов" не ги познава границите на Виножито Ласерски места над градовите и ја поврзува нивната локација со професионалното осветлување.

Дури и ласери веќе се инсталирани во Касел, со 65 професионални инсталации кои ја прикажуваат светската уметност на Оливер Биенковски во областа на ласерската уметност. Лазер на виножито на Düsseldorfer Rheinturm го засени 2016 за жртвите на престрелките во Орландо.

Ние се бориме со страст за светлина уметност

Нашите илуминации го навредуваат вашето планирање на настани. Мост на светлина комбинира професионално осветлување со вашиот настан. Нашите осветлување концепти веќе воодушеви многу ноќи на музеи во многу градови. Нов вид на светлинска култура е евидентен во големите германски градови како Берлин, Хамбург, Келн или Минхен. Како дизајнери на осветлување, ја анализираме постоечката локација и ви покажуваме концепти за осветлување што понекогаш се навредуваат, но секогаш го погодуваме знакот. Светлината уметност светлина манири сите фасади, без разлика дали бетон проекција или тула проекција.

Многу ретките светлосни уметнички инсталации се реализираат дури и со индустриско осветлување или осветлување за паркирање. Осветлување на салоните и улично осветлување можат да станат вистински светли уметнички дела. Замислете го осветлувањето на продавниците што е повеќе уметност од стандардните и ги привлекува магично вашите прошетки во вашата трговија, па дури и нормалното осветлување на фасадите може да се користи уметнички за прекрасен изглед. Со нашите решенија, ние имплементираме осветлување ефикасност која е уникатна во индустријата Европа е.

осветлување настан

Фондацијата PixelHELPER | Оливер Биенковски на TED Talk во Маракеш, Мароко

Светло арт видео проекција ги зачудува сите сетила

Со моќни видео проектори и прикажување на ласери, можеме целосно да го смениме расположението на вашиот настан. Во комбинација со аудио изведувачи, сите сетила се активираат. Не е важно дали презентирате автомобил на фер и добиете видео мапирање направено таму, или ако сакате да се направи една зграда оживее на вашиот светлина фестивал со прекрасни фасадни осветлување. Нашиот ласерски проектор може да емитува пораки дури и при дневна светлина. Моторните екрани можат да ја пренесуваат вашата порака секоја минута до илјадници луѓе на настанот. Настан за осветлување на последната генерација. Контактирајте со нас, ќе добиете необврзувачки совет на телефонот.

Проекција на светлината со DIA проектор или gobo

Во неколку наврати, светлиот уметник Оливер Биенковски се вклучи во осветлување на настани на лесни фестивали. Рајхстагот во Берлин блескаше во шаблон со одлично фасадно осветлување. Меморијалната црква Кајзер Вилхелм блескаше во најдлабоки сини за Светскиот ден на дијабетот. Со големи проекции, дури и отворени кина може да се подигнат на спонтани локации. Со технологијата за проектирање на фасада, ние технички можеме да ја измериме вашата зграда 3D и дигитално да ви го покажеме резултатот.

светлина уметност

Ние со нетрпение очекуваме да слушнеме од вас!

G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!